Fotografie - ons lesaanbod

Een mooie scherpe foto begint met het juist instellen van de camera, op goede manier scherpstellen en het onderwerp mooi in kader brengen. Als je dierenmodel stilstaat, is dat misschien geen probleem. Zodra het dier gaat bewegen wordt het moeilijker om scherpe foto’s te maken. Ben je benieuwd hoe je een dier in beweging scherp op de foto kunt krijgen? Hoe je een dier zodanig kan portretteren dat zijn karakter zichtbaar is op de foto? Hoe beter je fotografeert, hoe minder je achteraf hoeft te bewerken. Toch is de nabewerking van foto's een belangrijk onderdeel als dierenfotograaf.

Voor wie zijn de workshops bestemd?

De workshops Dierenfotografie zijn voor dierenliefhebbers en (hobby)fotografen die de mooie momenten van hun dieren beter willen leren vastleggen. Velen gingen u voor; van beginners tot professioneel werkende fotografen. Beide type cursisten biedt deze workshop handvaten voor het beter fotograferen van dieren, waarbij respect voor het dier voorop staat. Inzicht in de theorie is onontbeerlijk om te begrijpen wat je doet en je verder te ontwikkelen. Tijdens de workshops wordt geoefend en vaardigheden worden verbeterd.

De afzonderlijke workshops 

Workshop Actiefotografie bij dieren
Workshop fotograferen van Schotse Hooglanders en Drentse Heideschapen


Tot 2018 zijn onderstaande workshops jarenlang met succes gegeven. Deze workshops kunnen alleen nog op aanvraag gegeven worden (bijvoorbeeld als je zelf een groep cursisten bij elkaar hebt gezocht):

Dierenfotografie 1 
Dierenfotografie 2

De docenten

De workshops worden gegeven door ervaren docenten met ruime praktijkervaring in hun vakgebied. Natuurlijk zijn ze op de hoogte van recente ontwikkelingen binnen hun vakgebied en hebben de kwaliteit die nodig is om u te coachen. Er is aandacht voor uw leerstijl en ons streven is dat u aan het einde van de workshop met nieuwe vaardigheden en een goed gevoel naar huis gaat. Kijk bij de workshops voor meer informatie over de docenten.

Locatie van de workshops en open dagen

Tinley Academie beschikt niet over een eigen gebouw. De fotografie workshops worden o.a. gegeven in Apeldoorn , Almere en DSellinegn.  Er zijn geen Open Dagen waar je kunt kennismaken met docenten of lesstof kunt inkijken. Wel kun je, als je na het lezen van de informatie op deze website nog vragen heeft, zelf contact opnemen met een medewerker van Tinley Academie. 

Moet ik een eigen dier meenemen?

Bij onze workshops met huisdieren zijn honden aanwezig van de docenten. Alleen in overleg kunt je je eigen hond meenemen, mits sociaal naar mensen. In de meeste gevallen is dit minder handig voor jou als cursist, omdat je alle aandacht nodig hebt voor het toepassen van fotografievaardigheden en weinig tijd over heeft om aandacht aan je viervoeter te kunnen besteden.